Aktuellt

En ljus och glädjefylld luciamorgon

Namnet Lucia kommer från latinets lux, vilket betyder ljus. Stort tack till alla elever och lärare på Globen som spred ljus och glädje och gjorde denna luciamorgon så vacker.

Globen– en skola med starkt engagerade föräldrar

Lördagen den 12 november träffades ett grymt gäng med föräldrar som hjälptes åt med allt från måleri till trädgårdsarbete. Under fikapausen fans möjlighet till att ställa frågor och lämna förslag till styrelsen. Vi är övertygade om att en av anledningarna till att Globen är en mycket uppskattad och populär skola i Alingsås är att man som förälder har kul och lär känna varandra genom att få möjlighet att engagera sig i skolans utveckling genom arbete i styrelsen och olika arbetsgrupper. Att jobba tillsammans skapar mervärden som kommer skolans elever tillgodo.

Tack för en rolig och värdefull dag tillsammans.
Hälsningar Styrelsen för  Alingsås Montessoriskolan Globen.

Välkommen tillbaka!

Hej. Vi har saknat er!
Den 18/8 är ni varmt välkomna tillbaka till er skola. Under sommarlovet har vi jobbat på med att göra skolans lokaler fina så det ska kännas bra för er när vi nu drar igång höstterminen.

Hälsningar
Lärare, personal och styrelse

Välkommen till skolavslutning den 10 juni

Den 10 juni är det skolavslutning och du som är förälder är varmt välkommen.
Eleverna i RÖDA HUSET startar dagen som vanligt kl 8.10.
Eleverna i GULA HUSET samlas i sitt hemklassrum kl 10.00.
Skolavslutningen är kl 10.30 utomhus i Röda huset.
Dagen avslutas ca kl 11.30

Välkomna!

Hej, vi har ett fåtal lediga platser kvar i årskurs 6 till skolstarten i höst.

Nu pågår köanmälan till förskoleklass. Intagning till årskurs 1 till 9 sker löpande.
Till skolstarten i höst finns det ett fåtal lediga plaster i årskurs 6. Är du intresserad så är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse på startsidan under fliken ”Ansök till Skolan”.

Välkommen till Globen
Styrelse, skolledning och personal

Globen är en friskola med starkt engagerade föräldrar.

Globen är en friskola med starkt engagerade föräldrar.

Äntligen är pandemin och restriktionerna borta och skolans föräldrar kan träffas igen. Lördagen den 7 maj var det dags för fixardag.  Ett grymt gäng med föräldrar hjälptes åt med allt från måleriarbetet till trädgårdsfix. Under fikapausen fans möjlighet till att ställa frågor och lämna förslag till styrelsen. Vi är övertygade om att en av anledningarna till att Globen är en mycket uppskattad och populär skola i Alingsås är att man som förälder har möjlighet att engagera sig i skolans utveckling genom arbete i styrelsen och olika arbetsgrupper. Att jobba tillsammans skapar mervärden som kommer skolans elever tillgodo.

Tack för en rolig och värdefull dag tillsammans.
Hälsningar Styrelsen för den icke vinstdrivande friskolan Alingsås Montessoriskolan Globen.

 

 

.

Globen är en icke vinstdrivande fristående grundskola

Med anledning av det uppskruvade politiska tonläget och utfallet mot friskolorna där man drar alla friskolor över en kam vill vi göra ett förtydligande. Påståenden om att skattefinansierade skolpengar går till vinstuttag gäller inte Montessoriskolan Globen.
Skolan ingår inte i någon skolkoncern eller aktiebolag. Skolans ägare är den ideella föräldraföreningen ”Alingsås Montessoriskolan Globen”. Skolans huvudman är föreningens styrelse som arbetar helt ideellt. Allt ekonomiskt överskott återinvesteras i verksamheten för att skapa en högkvalitativ läromiljö som kommer skolans elever tillgodo. Så har det varit sedan starten 1992.

Globens meritvärden och kunskapsresultat för läsår 2020/2021

Efter ett utmanade år med bland annat distansundervisning på grund av pandemin kan vi glädjande konstatera att Globens elever har lyckats väl med sina studier i jämförelse med övriga skolor i Sverige. Det genomsnittliga meritvärdet för slutbetyg i årskurs 9 var 249,1 poäng vårterminen 2021. Motsvarande för Sveriges skolor var 232,1 poäng.
Övriga kunskapsresultat för läsår 2020/2021:
94 % av eleverna i årskurs 3 når alla kunskapskrav.
94 % av eleverna i årskurs 6 når minst betyget E i alla ämnen.
98 % av eleverna i årskurs 9 når minst betyget E i alla ämnen.
98 % av eleverna i årskurs 9 nådde gymnasiebehörighet

Välkommen till Årsmöte!

Välkommen till Årsmöte!

Den 28 oktober kl 19 hålls Årsmöte i Föreningen Alingsås Montessoriskolan Globen. Stadgeenliga frågor kommer att avhandlas. Kallelse med underlag kommer att vara tillgängliga via SchoolSoft.
Mötet kommer att vara digitalt.
Styrelsen hälsar alla medlemmar varmt välkomna.