Aktuellt

Vi söker 2 st Specialpedagoger till vårt Elevhälsoteam

Hej! Vi förstärker vår elevhälsa och söker nu två stycken Specialpedagoger/Speciallärare inför höstterminen.

Är du intresserad så önskar vi din ansökan senast 18 aug. Ange referens: specialpedagog på din ansökan som du mejlar till tjänst@globen.nu

Nu är det tid att välja skola!

Köanmälan till förskoleklass pågår. Intagning till årskurs 1 till 9 sker löpande då lediga platser finns. Till skolstarten i höst har vi ett fåtal lediga platser i årskurs 6. Du ansöker enklas via hemsidan via fliken ” Ansökan till skolan”. Alternativt mejla: info@globen.nu så kontaktar vi dig. Välkommen till globen!

Kallelse till Föreningsstämman i Globen den 26 okt. Kl 1800.

Medlemmar i den ideella föreningen Alingsås Montessoriskola Globen inbjuds här med till ordinarie föreningsstämma den 26 okt kl 18:00. ( Mingel från 17:30) Plats: Röda huset på Bollvägen 9 Alingsås. Stadgeenliga frågor avhandlas.

Handlingar och underlag till stämman kommer att finnas tillgängliga för medlemmar via SchoolSoft två veckor för dagen då stämman hålles. Sista dag för nominering av ledamöter till styrelsen är den 31/8 2023. Enligt föreningens stadgar ska ev motioner från medlemmar skriftligen lämnas till styrelsen 1 måndag före dagen för stämman.

Välkommen / Hälsningar Styrelsen

Välkommen till öppet hus 13 maj kl 11 -14

Montessoriskolan Globen 30 år, det vill vi fira tillsammans med dig.
Du kommer att träffa många av skolans lärare, elever och styrelse, och få möjlighet att lära känna vår skola och verksamhet:

Program den 13 maj kl 11-14:
Musikunderhållning av elever och Jakob Karlberg
Provsmaka i hemkunskapen
Globens modevisning
Konstutställning
Språkverkstad
Matteverkstad
Provsmakning globens café
Tipspromenad
Montessori i klassrummet
Hinderbana
Vänskapsstation
Jubileumsfika – vi bjuder så länge tårtan räcker.

Välkommen till Globens öppet hus på Bollvägen 9. Kom i tid!

 

En ljus och glädjefylld luciamorgon

Namnet Lucia kommer från latinets lux, vilket betyder ljus. Stort tack till alla elever och lärare på Globen som spred ljus och glädje och gjorde denna luciamorgon så vacker.

Globen– en skola med starkt engagerade föräldrar

Lördagen den 12 november träffades ett grymt gäng med föräldrar som hjälptes åt med allt från måleri till trädgårdsarbete. Under fikapausen fans möjlighet till att ställa frågor och lämna förslag till styrelsen. Vi är övertygade om att en av anledningarna till att Globen är en mycket uppskattad och populär skola i Alingsås är att man som förälder har kul och lär känna varandra genom att få möjlighet att engagera sig i skolans utveckling genom arbete i styrelsen och olika arbetsgrupper. Att jobba tillsammans skapar mervärden som kommer skolans elever tillgodo.

Tack för en rolig och värdefull dag tillsammans.
Hälsningar Styrelsen för  Alingsås Montessoriskolan Globen.

Välkommen tillbaka!

Hej. Vi har saknat er!
Den 18/8 är ni varmt välkomna tillbaka till er skola. Under sommarlovet har vi jobbat på med att göra skolans lokaler fina så det ska kännas bra för er när vi nu drar igång höstterminen.

Hälsningar
Lärare, personal och styrelse

Välkommen till skolavslutning den 10 juni

Den 10 juni är det skolavslutning och du som är förälder är varmt välkommen.
Eleverna i RÖDA HUSET startar dagen som vanligt kl 8.10.
Eleverna i GULA HUSET samlas i sitt hemklassrum kl 10.00.
Skolavslutningen är kl 10.30 utomhus i Röda huset.
Dagen avslutas ca kl 11.30

Välkomna!

Hej, vi har ett fåtal lediga platser kvar i årskurs 6 till skolstarten i höst.

Nu pågår köanmälan till förskoleklass. Intagning till årskurs 1 till 9 sker löpande.
Till skolstarten i höst finns det ett fåtal lediga plaster i årskurs 6. Är du intresserad så är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse på startsidan under fliken ”Ansök till Skolan”.

Välkommen till Globen
Styrelse, skolledning och personal

Globen är en friskola med starkt engagerade föräldrar.

Globen är en friskola med starkt engagerade föräldrar.

Äntligen är pandemin och restriktionerna borta och skolans föräldrar kan träffas igen. Lördagen den 7 maj var det dags för fixardag.  Ett grymt gäng med föräldrar hjälptes åt med allt från måleriarbetet till trädgårdsfix. Under fikapausen fans möjlighet till att ställa frågor och lämna förslag till styrelsen. Vi är övertygade om att en av anledningarna till att Globen är en mycket uppskattad och populär skola i Alingsås är att man som förälder har möjlighet att engagera sig i skolans utveckling genom arbete i styrelsen och olika arbetsgrupper. Att jobba tillsammans skapar mervärden som kommer skolans elever tillgodo.

Tack för en rolig och värdefull dag tillsammans.
Hälsningar Styrelsen för den icke vinstdrivande friskolan Alingsås Montessoriskolan Globen.

 

 

.